Adviseren in Verhouding: adviesvaardigheden voor gevorderden

Als (interne) adviseur ben je voor het resultaat van je werk afhankelijk van je opdrachtgever en zijn team. Hoe zorg je ervoor dat mensen doen wat er nodig is om resultaat te boeken? Jouw manier van contact maken en communiceren heeft invloed op de beweging van anderen.

Resultaat

Door de opleiding Adviseren in Verhouding krijg je meer impact op het gedrag van klanten en ervaar je meer ontspanning en rust in je werk. Je ontwikkelt flexibiliteit in je reflexen in de samenwerking met klanten. Hierdoor ben je in staat om zonder veel woorden effectievere spelregels te creëren. Je leert wat jouw natuurlijke kracht is. Je leert bijsturen op de verleidingen en vermijdingen die jouw effectiviteit en werkplezier beïnvloeden.

Doelgroep

Je bent een (interne) adviseur, bijvoorbeeld op gebied van Lean, Agile of HR. Je hebt je basis op orde wat betreft kennis en adviesvaardigheid. Jij boekt pas succes als anderen iets gaan doen. Je bent op zoek hoe je nog meer impact kunt hebben op het gedrag van je klanten. De volgende vragen maken jou nieuwsgierig:

 1. Naast al die dingen waar ik over nadenk in mijn werk: welke automatismen en reflexen heb ik eigenlijk?
 2. Welke invloed hebben ze op de effectiviteit van de werkrelatie met mijn opdrachtgevers en hun team?
 3. Welke invloed hebben ze op mijn eigen energieniveau en dat van mijn klanten?
 4. Hoe ontwikkel ik meer flexibiliteit in mijn automatische (re)acties?

Bovendien lijkt het je interessant om deze vragen te onderzoeken met actieve werkvormen. Je bent benieuwd hoe je iemand aan de andere kant van de ruimte krijgt zonder te duwen. Je wilt wel eens op een boksbal slaan of met anderen uitvinden hoeveel verschillende manieren er zijn om een plekje te krijgen in een gesloten kring.

Aanpak

Onze aanpak is gericht op je reflexen in advies- en samenwerkingsrelaties. Je krijgt een beeld welk effect ze hebben op jouw impact, op het gedrag van je klanten, op je welzijn en je resultaten.

We werken op basis van theorie en ervaringsgerichte oefeningen, dialoog en reflectie. We leggen doorlopend de link tussen ons aanbod een jouw praktijk. Je experimenteert in een veilige omgeving om te ervaringen wat bij jou past en welke effecten je ‘in het echt’ kunt verwachten. Aan de orde komen onder andere:

 • Overwogen versus reflexmatig gedrag
 • Relatie tussen denken, voelen en doen
 • Communicatieniveau’s en groepswetten
 • Basisbehoeften in relatie tot (professionele) groei

Eerdere deelnemers

 • zien en gebruiken nieuwe interventiemogelijkheden;
 • hebben meer impact met minder inspanning
 • zijn meer ‘zichzelf’ zonder aan professionaliteit te verliezen.

Aanbod

Afhankelijk van de doelstelling en het budget is Adviseren in Verhouding af te nemen van een prikkelende workshop tot een 8-daagse opleiding. Onze actiegerichte werkwijze is lastig op papier uit te leggen. We komen graag langs voor een kennismakingssessie van 1-1,5 uur zodat je kunt ervaren wat de kracht van onze aanpak is.

Wil je deze informatie delen?
Verwijs anderen naar www.inverhouding.nl

Wil je meer weten?
Adviseren in Verhouding is een samenwerking van Veranderhulp en PMTrainingen. Bel of email één van ons!